summanen

Lanneveden Kyläyhdistys ry


Vireänä toimiva Lanneveden kyläyhdistys ry on perustettu vuonna 1997. Sitä ennen se toimi noin 10 vuotta Lanneveden kylätoimintana. Kyläyhdistyksen tehtävänä on ajaa asukkaiden etuja, edistää kaikinpuolista hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä perinteitä unohtamatta.

Kyläyhdistyksen hallitus koostuu kahdeksasta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä.
Puheenjohtajana toimii Miikkael Reiman, yhdistyksen sihteerinä Pekka Oksanen.
Kyläyhdistys kokoontuu joka kuukauden toinen keskiviikko klo 18.30, kesäaikana Sahanrannassa ja talvella Sampolassa. Kokoukset ovat avoimia ja kaikki kyläläiset ovat niihin toivottuja ja lämpimästi tervetulleita.

Yhteystiedot: Pj Miikkael Reiman p. 040 054 7809, miikkaelr@gmail.com

Kyläyhdistyksen sähköposti: lannevedenkylayhdistys@gmail.com

Löydät meidät myös Facebookista www.facebook.com/LannevedenKylayhdistys

Kyläsuunnitelma vuodelta 2004.

Sahanrannan kokonaiskehityssuunnitelma 2010-2015.

Sahanranta

Sahanrannassa, Summasjärven kauniissa rantamaisemassa sijaitsee kyläyhdistyksen kaupungilta vuokraama yli hehtaarin suuruinen järvenrantatontti. Se on kyläläisten yhteinen virkistäytymispaikka, jossa on mahdollisuuksia monenlaiseen harrastustoimintaan. Sahanranta löytyy aivan kylän keskustan tuntumasta Kiimasjärventien varrelta vajaan kilometrin päästä kylän läpi kulkevalta Uuraistentieltä. Vielä osaksi raivaamaton alue luo erinomaiset puitteet sen edelleen kehittämiselle. Sahanrannassa ilta-aurinko lämmittää pitkään ja ranta onkin ahkerassa käytössä myös iltaisin. Uimarannalla on laituri, hyvin hoidettu ja siisti uimakoppi sekä ulkovessa. Eväitä voi istahtaa syömään pöydän ääreen. Aluetta kunnostetaan parasta aikaa entistä viihtyisämmäksi niin lasten kuin aikuistenkin virkistäytymistä ajatellen. Luonnon helmassa mielikin lepää.

Kylämaja ja veneranta

Kyläyhdistyksen omistama edullinen, kolmen huoneen ja keittiön mökki on vapaasti vuokrattavissa touko-syyskuun aikana. Mökissä on sisävessa ja keittiö varusteineen. Hyvä löylyinen rantasauna sijaitsee aivan rannan tuntumassa, jossa on laituri veneineen. Alueella on myös erinomaiseksi koettu veneenlaskupaikka ja veneranta, josta voi vuokrata venepaikan. Suuri, kaunis ja kalaisa Summasjärvi saarineen luo erinomaiset puitteet viihtyisille kalastus- ja veneretkille.

Vuokrahinnat:

 • Sesonkiajalla 1.6.-11.8.
  • Viikkovuokra 400 €€, viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai-iltaan 250 € €
 • Sesongin ulkopuolelle 12.8.-31.5.
  • Viikkovuokra 250 €€, viikonloppu perjantai-illasta sunnuntai-iltaan 150 €
 • Mökin vuokraus yhdeksi illaksi 25€ €€/ilta
 • Venepaikan vuokraus Summasjärvelle 25€ €€/kesä

Mökin jo varatut ajankohdat ovat: 17.6-24.6.18 ja 30.6-4.8.18.

Kylämajan ja venepaikkojen vuokrauksesta voi tiedustella:

Suvi Ahola, p. 045 130 6680, suvi.ahola@saarijarvi.fi

Kodat ja talviliikuntapaikat

Kyläyhdistyksellä on hallinnassaan kaksi kotaa, joista toinen Leppälammilla ja toinen Sahanrannassa.

Tunnelmalliset kodat ovat kyläläisille aina avoimia, lämpimän viihtyisiä illanvietto- ja makkaranpaistopaikkoja. Juhannuksena Sahanrannan kodan tuntumassa poltetaan perinteinen juhannuskokko, jonka äärelle kyläläisiä kokoontuu runsaasti.

Talvisin kyläyhdistys ylläpitää lumi- ja jäätilanteen salliessa kuntohiihtolatuverkkoa. Ladut alkavat Lanneveden koulun kohdalta. Latukartta löytyy www.lannevesi.fi/kuvat/ladut2013.jpg

Kyläyhdistys ylläpitää myös Sampolan kentällä olevaa jääkiekkokaukaloa. Kaukalon huoltovastuu (jäädytys, lumen poisto) on käytännössä jääkiekkoa harrastavien lasten vanhemmilla.


Lanneveden kyläyhdistys Facenbookissa, tykkää ja seuraa.

Muuta kiinnostavaa

Kommentointi on suljettu.

Uusimmat kirjoitukset

Tulevat tapahtumat

 1. Bingo ja arpajaiset

  pe 14.12.2018 klo 17:30 - 20:00
 2. 37. Kiimasen Savulenkki

  21.6.2019 klo 09:30 - 14:00